SunCare

HET IDEE ACHTER SUNGOO

Na jarenlang als ondernemer in de zonnebranche werkzaam te zijn geweest en ik daarnaast  als schoonheidsspecialiste en huidexpert veel met de huid en zonschade te maken heb gehad, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de oorzaak van die huidschade maar ook wat zonnebrandcrème nu precies aan ingrediënten bevatte en wat dat deed met de huid. Gaandeweg kwam ik erachter dat zonnebrandcrème goede maar ook slechte eigenschappen bevatte.

Langzamerhand groeide mijn interesse en ben ik mijn eerste crème gaan ontwikkelen. deze werd zo enthousiast ontvangen  dat ik me hier nog meer in ben gaan verdiepen. De combinatie van de groeiende hoge cijfers huidkanker, de extreem groeiende plastic flessen berg en de miljoenen kilo’s nano-plastics in de oceanen deed me beslissen me hier volledig op toe te gaan leggen. Het op een natuurlijke manier optimaal beschermen van de huid tegen overmatige UV-straling en tegelijkertijd minder plastics, minder schadelijke stoffen en minder milieu belasting. Dat was mijn doel, en dat is het nog steeds.

En na een periode van ontwikkeling, het zoeken naar een goede kwalitatief hoge minerale nano-plastics vrije zonnebrandcrème met een 100% natuurlijke SPF30 in combinatie met de handige dispensers, gaan  we nu – met het team-  de zonnebrandcrème en het smeerconcept verder uitrollen.

Anita van Reyendam-Leeuwin, Directeur SUNGOO.

ONZE MISSIE

Het belangrijkste doel van SUNGOO is om op ieder zonmoment op zoveel mogelijk plekken de mogelijkheid bieden om direct verantwoord en 100% natuurlijk te kunnen smeren. Of je nu speelt, sport, werkt of aan het genieten bent. In eerste instantie gaat onze aandacht uit naar kinderen. Belangrijk is dat kinderen moeten leren om zichzelf in te smeren (vanaf 4 jaar), bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf. Hiervoor heeft SUNGOO een eenvoudig product ontwikkeld, de zonnebrandcrème dispenser met een hoogwaardige puur natuurlijke zonnebrandcrème. Het gemak van de zonnebrandcrème dispenser is groot, één tap is genoeg crème voor armen en gezicht. De dispenser is hygiënisch omdat je de crème direct op je hand krijgt. Mensen die lang in de zon werken, sporten of recreëren en zich onvoldoende insmeren hebben een grote kans op huidschade, wat op termijn kan leiden tot huidkanker. Door de zonnebrandcrème dispenser op zoveel mogelijk locaties neer te zetten, stimuleren we het smeren om huidschade te voorkomen.

Inmiddels hebben we een drukke tijd achter de rug: het introduceren op scholen, sport clubs, terrassen evenementen en kinderdagverblijven hebben de SUNGOO zonnebrandcrème dispenser bij hun organisaties neergezet en beschikbaar gesteld voor de kinderen, bezoekers of medewerkers. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij met onze missie om de komende jaren huidkanker terug te dringen.

Waarom Sungoo

De eerste zonnestralen breken door! Wel zo handig als je je dan goed insmeert. Toch? Hoe zit dat eigenlijk met zonnebrandcrèmes en hun SPF? Word je minder bruin door te smeren met een hogere factor? En wat betekent SPF eigenlijk precies?
Sun Protection Factor
De SPF, ook wel Sun Protection Factor van een zonnebrand, geeft aan hoeveel UVB-straling de zonnebrand in staat is om te absorberen of reflecteren. Makkelijker gezegd: hoe hoger de factor, hoe langer het duurt voor je verbrandt.
UVA-straling ( A staat voor aging) dit is de ultraviolette straling die de huidveroudering veroorzaakt ook op de wat bewolkte dagen, het vochtinbrengende en verzorgende vermogen van de Sungoo zonnebrandcrème helpt huidveroudering te voorkomen. UVB-straling ( B staat voor Burning ) deze veroorzaakt de dna-schade en is de straling die zorgt dat je opperhuid verbrandt en dat deze dus rood wordt. Deze straling is ook afkomstig van de zon. Je wil jezelf daar het liefst zo veel en lang mogelijk tegen beschermen. Verbrand jij snel? Dan is het verstandig om met een hogere factor te smeren, om te voorkomen dat je verbrandt.

Mensen die minder snel verbranden, kunnen met een lagere factor smeren, maar ook zij kunnen verbranden als ze te lang wachten met opnieuw insmeren. Ook kan het per keer verschillen hoe snel je huid verbrandt, dus dat is ook nog iets om rekening mee te houden.
Wat is de beste SPF voor mij?
In Nederland is de zon niet zo sterk, dus op een gemiddelde licht zonnige dag zou je met factor 15 goed beschermd zijn. Is het zomer, schijnt de zon volop en ga je een dag op het strand liggen of in een park zitten met vrienden? Dan is het slim om met een hogere factor te smeren. Natuurlijk hangt het ook af van welk huidtype je hebt.
Factor 30 of hoger wordt aan iedereen aanbevolen die zijn of haar huid langdurig blootstelt aan zon. Daarbij is het heel belangrijk dat je je na enige tijd weer opnieuw insmeert. Ja: ook na het zwemmen, ook al heb je je vlak daarvoor ingesmeerd! En ja: zélfs als de verpakking van je zonnebrand beweert dat de zonnebrand waterbestendig is.
Bruin worden met factor 50
Vaak gehoord dilemma: je verbrandt snel, maar wil je niet insmeren met factor 50 omdat je dan niet bruin wordt. Think again! Dit is namelijk niet waar.
Zoals hierboven genoemd heeft de factor van een zonnebrandcrème invloed op hoe lang je in de zon kunt blijven zonder dat bij jou de eerste verbrandingsverschijnselen optreden. Daarnaast zorgt de crème dat UV-straling minder schadelijk is. Dit betekent dat je huid wel bruin wordt, maar niet verbrandt. Win-win toch? Dus hup, smeren die handel!
Minder vaak smeren dankzij factor 50
Laat je ook niet misleiden door de stelling: ‘minder vaak smeren dankzij factor 50’. Smeer altijd minstens iedere drie uur, ongeacht de factor. Een hogere factor betekent namelijk niet dat hij langer blijft zitten, laat staan dat je hem minder vaak hoeft aan te brengen. Daarnaast is een factor 50 vrij hoog. Factor 30 beschermt je al voor ongeveer 96 procent. Daarom hebben wij van Sungoo zonnebrandcrème voor SPF30 gekozen, dan zit je altijd goed. Vanzelfsprekend moet de zonnebrandcrème wel verantwoord zijn , dus altijd en alleen maar met een puur natuurlijke zonnebrandcrème smeren zonder chemische toevoegingen en of nanodeeltjes plastics. Met Sungoo zonnebrandcrème zit je 100% goed!

SUNGOO doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Wie smeert, doneert

Onder het motto ‘wie smeert, doneert’ schenkt SUNGOO voor elke liter verkochte zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding, bestemd voor (huid)kankeronderzoek.

foto 2