FAQs

Nederland gaat veilig de zon in met SUNGOO!

Hoeveel zonnebrandcrème moet ik smeren?

Je kunt je huid op verschillende manieren beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Volgens richtlijnen van het KWF is het algemene advies: Vermijdt de zon tussen 12 en 15 uur, draag  zonwerende kleding of hoed én smeer je om de 2 uur in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Maar hoeveel zonnebrandcrème moet je dan eigenlijk smeren om goed beschermd te zijn?

Hoeveelheid zonnebrandcrème?

Je weet dat je je huid kunt beschermen tegen de zon door o.a. jezelf in te smeren met zonnebrandcrème. Maar hoeveel dien je eigenlijk te smeren zodat de zonnebrandcrème de juiste bescherming biedt? Zie onder ‘instructies’.

Huidtype?

Allereerst is je huidtype van belang. De een zal minder snel verbranden of huidirritatie krijgen dan de ander. Iedereen heeft namelijk een ander huidtype. Bij kinderen is de huid nog volop in ontwikkeling. Zij zijn dus extra kwetsbaar en moeten dus goed worden beschermd tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Wil je weten welk huidtype jij hebt? Lees dan dit inspiratieartikel!

Smeren?

In het algemeen geldt: de meeste mensen smeren veel te weinig zonnebrand voor een optimale bescherming. En dit is meteen een heel belangrijk punt: bij te dun smeren gaat de beschermingsfactor omlaag. Dat is natuurlijk nét niet wat we willen. Smeer dus dik!

Neemt je huid dan nog wel genoeg Vitamine D op als je jezelf zo dik insmeert met zonnebrandcrème?

Vitamine D

Want dat is ook belangrijk! Hierin kunnen we je geruststellen. Om je dagelijkse hoeveelheid vitamine D te behalen is het voldoende om (afhankelijk van je huidtype) dagelijks 15-30 minuten onbeschermd met je handen en gezicht in de zon te zijn.

Daarna is smeren met zonnebrandcrème belangrijk, want dit voorkomt dat je, als je goed smeert, verbrandt! Lees hier meer over in het inspiratieartikel: Vitamine D

Is het veilig in de zon met SUNGOO?

Als je buiten aan het spelen bent is het belangrijk dat je dit veilig kunt doen. De SUNGOO SPF30 natuurlijke zonnebrandcrème biedt een breedspectrum bescherming voor de huid, dus zowel UVA- als UVB-stralen worden geabsorbeerd. De zonnebrandcrème is makkelijk smeerbaar, waterresistent, pH-neutraal, hypoallergeen. Zeer geschikt voor de allergische huid, maar ook voor de gevoelige kinderhuid.