Bescherming in de bouw

Werken in de zon? wie wil dat nou niet.  Maar het brengt ook een gezondheids risico met zich mee. Door de hoge zonkracht is er meer sprake van UV-straling en  daardoor een hoger risico op huidkanker en bij bouwvakkers is dat risico wel 4 tot 5 keer hoger. FNV Bouw pleit al een tijdje voor een beschermingsplicht van werkgevers in verband met overmatige blootstelling aan zonlicht. Na een peiling afgelopen jaren onder bouwvakkers en na onderzoek naar welke maatregelen (verplicht) genomen  zouden moeten worden bij het werken bij hitte is er alvast afgesproken dat de werkgever nu al verplicht is zonnebrandcrème te verstrekken. En dat de werknemer dat ook verplicht moet gebruiken! Sungoo SPF30 Natuurlijke Zonnebrandcrème is daar met de uitermate makkelijke dispenser op locatie bij uitstek geschikt voor.

blank

27 mei 2021 – Tijdens de Corona Pandemie heeft de Nederlandse overheid in samenwerking met de bouwsector het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ opgesteld. Het is van belang dat de bouwvakkers de hygiënemaatregelen goed in acht nemen, zodat ze veilig kunnen werken. Maar nu de zomer in aantocht is, blijkt maar weer dat naast hygiëne, een goede zonbescherming ook belangrijk is de gezondheid van de buitenwerker. Want een buitenwerker loopt dubbel risico op huidkanker. En met ruim 70.000 diagnoses huidkanker per jaar is het van steeds groter belang dat zonbescherming een vast onderdeel van de beschermingsmiddelen wordt.

Verplicht zonnebrandcrème

De SUNGOO zonnebrandcrème dispenser biedt de oplossing. SUNGOO heeft een simpele, maar effectieve oplossing om altijd zonnebrandcrème voor handen te hebben. Namelijk met de  handige en hygiënische zonnebrandcrème dispenser, die makkelijk neer te zetten is in de keet of buiten op de bouwplaats, in de werkbus, etc.

Er zit nog een bijkomend voordeel aan het gebruik van zonnebrandcrème.  Op deze manier houd je de hygiënemaatregelen in acht, bescherm je je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon en wordt de huid ook goed gehydrateerd, wat een schrale en kapotte huid tegengaat.

“Het aantal mensen met huidkanker – ook op jongere leeftijd –  neemt helaas schrikbarend toe. Daarom is het belangrijk om je ook op de bouwplaats of je buitenwerkplek te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon.  Van elke navulling gaat een bedrag naar het KWF voor huidkankeronderzoek.”

Positieve geluiden

Steeds meer bouwondernemingen nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied van zonbescherming en bieden hun werknemers de mogelijkheid om zich in te smeren. Verschillende organisaties hebben de zonnebrandcrème dispenser van SUNGOO neergezet op de bouwplaats en hebben kennis gemaakt met de SUNGOO Natuurlijke zonnebrandcrème. De reacties hierop zijn heel positief.